ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LADDER – 2017

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LADDER – 2017

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

Δικαίωμα συμμετοxής στο πρωτάθλημα LADDER έχουν όλα τα μέλη της Ακαδημίας του Ομίλου. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 στη γραμματέα του Ομίλου παραδίδοντας την Αίτηση Συμμετοχής συμπληρωμένη και καταβάλλοντας το ποσό των €20,00.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 

Το πρωτάθλημα LADDER ξεκινά την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και τελειώνει την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018.

Δεν θα διεξάγονται αγώνες κατά τη διάρκεια του Παγκύπριου Πρωταθλήματος FIELD CLUB 2018, σε επίσημες Αργίες καθώς και σε άλλα πρωταθλήματα που θα διοργανωθούν από τον Όμιλο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

Το LADDER θα χωρίζεται σε κατηγορίες/πίνακες ανάλογα με την ηλικία του κάθε αθλητή/τριας και συγκεκριμένα στις κατηγορίες

8, 10, 12, 14, 16 και 18 όπως πιο κάτω:

 

Κατηγορία   8           Χρόνος  γέννησης       2010 ή αργότερα

Κατηγορία 10           Χρόνος  γέννησης       2008 ή αργότερα

Κατηγορία 12            Χρόνος  γέννησης       2006 ή αργότερα

Κατηγορία 14            Χρόνος  γέννησης       2004 ή αργότερα

Κατηγορία 16            Χρόνος  γέννησης       2002 ή αργότερα

Κατηγορία 18           Χρόνος  γέννησης       2000 ή αργότερα

 

Στην αρχική κατάταξη των αντισφαιριστών/τριών θα χρησιμοποιηθεί η τελική κατάταξη της παγκύπριας βαθμολογίας.

Στις κατηγορίες που δεν υπάρχει παγκύπρια βαθμολογία θα ληφθούν υπόψη τόσο τα ανεπίσημα πρωταθλήματα (Αναπτυξιακά και πρωταθλήματα κάτω των 10) όσο και η κρίση των προπονητών της Ακαδημίας.

Αντισφαιριστής/τρια που θα δηλώσει συμμετοχή μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία έναρξής του, θα τοποθετηθεί στην τελευταία θέση της κατηγορίας  που θα αγωνισθεί.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

 

Έπαθλα θα απονεμηθούν στον πρώτο αντισφαιριστή και στην πρώτη αντισφαιρίστρια κάθε κατηγορίας. Επίσης, θα βραβευθούν ο αθλητής/τρια που θα συμμετάσχει στους περισσότερους αγώνες και ο αθλητής/τρια με τις περισσότερες νίκες. Έπαθλο θα δοθεί και για το Fair Play, Ήθος και το Ευ Αγωνίζεσθε.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 

 1. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να προκαλέσει σε αγώνα οποιονδήποτε αντίπαλο βρίσκεται μέχρι και 5 θέσεις πάνω από αυτόν.

 

 1. Οι αγώνες θα διεξάγονται με το σύστημα «short sets» των 4 games με «match tie break» αντί του 3ου σετ. Το σύστημα tie break θα ισχύει στα 2 πρώτα sets όταν το αποτέλεσμα είναι 4 – 4 μέχρι 7 πόντους με διαφορά 2 πόντων. Σε περίπτωση ισοπαλίας, 1-1 set τότε θα εφαρμόζεται το match tie-break μέχρι δέκα πόντους με διαφορά 2 πόντων.

 

 1. Επιπλέον θα εφαρμόζεται το «No Add System» δηλ. όταν το αποτέλεσμα είναι 40 – 40 ο αντισφαιριστής/στρια που υποδέχεται το σερβίς επιλέγει την πλευρά και ο αντισφαιριστής/στρια που κερδίζει τον πόντο κερδίζει το game.

 

 1. Στην κατηγορία κάτω των 8 θα χρησιμοποιούνται μπάλες Wilson soft red. Στην κατηγορία κάτω των 10 μπάλες starter play (soft). Στις υπόλοιπες κατηγορίες θα χρησιμοποιούνται κανονικές μπάλες Wilson Practice.

 

 1. Αθλητής/τρια είναι σε θέση να προκαλέσει αθλητή/τρια της πιο πάνω κατηγορίας με βάση τον κανονισμό των 5 θέσεων. Αν αυτός που προκάλεσε νικήσει, τότε καταλαμβάνει τη θέση του ηττημένου και ο ηττημένος παίρνει τη θέση του νικητή. Αν χάσει, τότε η κατάταξη παραμένει αναλλοίωτη. Κατ΄εξαίρεση του κανονισμού 4, εάν ο αθλητής της μικρότερης κατηγορίας που προκάλεσε τον αθλητή της μεγαλύτερης ηλικίας κερδίσει, τότε παίρνει τη θέση του ηττημένου. Ο αθλητής της μεγαλύτερης κατηγορίας που έχει χάσει δεν θα πάρει τη θέση του νικητή αλλά την ανάλογη θέση στην κατηγορία του. Για τις δύο πρώτες αγωνιστικές οι αντισφαιριστές δεν δικαιούνται να προκαλέσουν αντισφαιριστές άλλης κατηγορίας.

 

 1. Αθλητής που προκαλεί τη μία Κυριακή δεν θα μπορεί να προκαλέσει την επόμενη Κυριακή. Θα είναι στη διάθεση των αθλητών/τριών να τον προκαλέσουν μέχρι και τη Τετάρτη της επόμενης βδομάδας. Εάν δεν προκληθεί μέχρι τότε, έχει το δικαίωμα να προκαλέσει την Πέμπτη και Παρασκευή χωρίς να χάνει το δικαίωμα πρόκλησης που έχει την επόμενη βδομάδα.

 

 1. Ο κάθε συμμετέχοντας δεν μπορεί να προκαλεί τον ίδιο παίκτη περισσότερο από μία φορά κάθε ημερολογιακό μήνα.

 

 1. Σε περίπτωση που ένας παίκτης δεν ανταποκριθεί σε «πρόκληση» από άλλο παίκτη, ή δεν μπορεί να αγωνιστεί την Κυριακή που ακολουθεί την πρόκληση, τότε αυτός που προκαλεί θεωρείται νικητής της αναμέτρησης.

 

 1. Οι αγώνες θα διεξάγονται τις Κυριακές, πρωϊ και απόγευμα στα χωμάτινα γήπεδα (clay) όπως θα ορίζεται από το Πρόγραμμα Αγώνων. Το Πρόγραμμα Αγώνων (order of play) το οποίο θα αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του Ομίλου το Σάββατο το πρωϊ θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε όλους τους αθλητές στη διεύθυνση που θα συμπληρώσουν στο Έντυπο Συμμετοχής. Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν να ενημερώνονται από τον πίνακα ανακοινώσεων του Ομίλου ή από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

 

 1. Στο ταμπλό της κατάταξης σημειώνονται με κόκκινο οι αθλητές που θα αγωνιστούν την επόμενη αγωνιστική.

 

 1. Σε περίπτωση ηλεκτροφώτισης του γηπέδου κατά τη διάρκεια του αγώνα, το κόστος θα καταβάλλεται από την Ακαδημία.

 

 1. Ο επιδιαιτητής κάθε αγωνιστικής θα ορίζεται από τον Υπεύθυνο Πρωταθλήματος και θα αναγράφεται στο Order of Play. Θα είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την επίλυση προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν.

 

 1. Αυτός που προκαλεί, οφείλει να πληρώνει το δικαίωμα των €5,00 στην γραμματέα του Ομίλου. Τις μπάλες θα τις προμηθεύεται από τον επιδιαιτητή την ημέρα του αγώνα. Ο νικητής του αγώνα θα είναι υπεύθυνος να επιστρέψει τις μπάλες στον επιδιαιτητή και να δώσει το αποτέλεσμα.

 

 1. Οι Πίνακες του LADDER θα αλλάζουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής, μέχρι τις 11:00 π.μ. της Δευτέρας που ακολουθεί. Οι προκλήσεις για την επόμενη αγωνιστική θα γίνονται δεκτές από την ώρα αυτή μέχρι τη Παρασκευή στις 12:00 π.μ. Αθλητής που έχει δικαίωμα πρόκλησης θα πρέπει να επικοινωνεί με τη γραμματέα τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο του Ομίλου 22668041 ή προσωπικά στο γραφείο του Ομίλου.

 

 1. Εάν αθλητής/τρια, ο οποίος έχει δικαίωμα σε βδομάδα να προκαλέσει αλλά επιθυμεί να παραιτηθεί του δικαιώματος αυτού και να το αναβάλει για μία βδομάδα, μπορεί να το πράξει, νοουμένου ότι το δηλώσει στον Υπεύθυνο Πρωταθλήματος μέχρι τις 11:00 π.μ. της Δευτέρας. Όμως θα είναι στη διάθεση άλλων διαγωνιζομένων για να τον προκαλέσουν.

 

 1. Οποιεσδήποτε ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται γραπτώς στη Γραμματέα του Ομίλου, μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας η οποία θα τις παραπέμπει για εξέταση στον Υπεύθυνο Πρωταθλήματος ή/και στην επιτροπή LADDER.

 

 1. Η επιτροπή του LADDER διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγή των πιο πάνω κανονισμών όταν και εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητο. Απόλυτα υπεύθυνο όργανο για την ερμηνεία των κανονισμών αυτών, είναι η επιτροπή του LADDER με τον Υπεύθυνο Πρωταθλήματος.

 

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ LADDER

 1. Δώρος Πετρίδης
 2. Κύπρος Κυπριανού
 3. Αιμίλιος Παντελίδης
 4. Παναγιώτης   Κυριάκου

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ            ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Χρίστος             Καραμαλλάκης                  Ανδρούλλα Ιωάννου

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LADDER 2017 application